28/02/2014 – Menys accidents amb ferits i de joves

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra van donar a conèixer, aquest dijous, algunes de les dades més rellevants de la memòria del 2013, coincidint amb la posada en servei, fa poques setmanes i a petició dels comerciants, de les càmeres de videovigilància del centre d’Olot.

El nou dispositiu ja ha permès, entre altres, visualitzar la mobilitat en alguns carrers durant diferents franges del dia.

Pel que fa a l’accidentalitat amb ferits, amb una tendència clarament a la baixa, el 2013 es van registrar 79 casos, respecte els 89 del 2012 i els 100 del 2011. També disminueixen els accidents entre els joves (dels 27 del 2012 als 11 del 2013), davallada atribuïble en part a les classes d’educació per la mobilitat que s’imparteixen regularment entre els joves d’escoles i instituts perquè reflexionin sobre la conveniència de mantenir una conducta adequada mentre es condueix.

La nota negativa és l’augment d’atropellaments (24 respecte els 18 del 2012), que obligarà a corregir alguns patrullatges per poder vigilar les conductes incorrectes de conductors i vianants.