07/11/2014 – El punt avui – El nombre d’accidents i atropellaments als carrers d’Olot disminueix

07/11/2014 – El punt avui – El nombre d’accidents i atropellaments als carrers d’Olot disminueix

L’Ajuntament ha convocat per dilluns al vespre una reunió participativa, oberta a tothom, per elaborar el pla de mobilitat urbana

La xifra d’accidents i atropellaments als carrers d’Olot ha disminuït els últims dos anys. Mentre que entre l’octubre del 2011 i el setembre del 2012 se’n van registrar un centenar, en el mateix període del 2012 i el 2013 n’hi va haver 84, i en el darrer tram de l’octubre al setembre, 73, fet que suposa una disminució d’un 30% en dos anys. Quant a atropellaments, del gener a l’octubre del 2013 se’n van produir 23 (dos menys que el 2012) i en el mateix període d’aquest any, 17, o sigui, un 33% menys. Cap va ser mortal.

L’alarma de fa dos anys

Aquestes dades mostren una tendència a la baixa, després que el 2012 es van encendre les alarmes arran de l’elevada sinistralitat als carrers d’Olot, que en el cas dels atropellaments era molt superior a la mitjana catalana. Aleshores, l’Ajuntament va posar en marxa una campanya de conscienciació que sembla que està donant els seus fruits. “Al marge de les xifres concretes, l’important és la tendència, que és bona”, va manifestar ahir el regidor de mobilitat, Josep Ferrés, que tot i així va admetre que les dades són millorables si es comparen amb les de ciutats similars.

La majoria (un 75%) dels accidents es produeixen en horari diürn, “contràriament al que pensa molta gent, que creu que és de nit quan n’hi ha més”, va apuntar ahir Ferrés quan va presentar les dades a la premsa. Pel que fa als atropellaments, aproximadament una quarta part es produeixen als passos de vianants.

Pla de mobilitat

La sensació que hi ha molts vehicles que circulen amb excés de velocitat és una de les principals preocupacions dels olotins, segons l’enquesta feta els últims mesos per a la redacció del pla de mobilitat urbana. Ferrés va insistir en el terme sensació perquè, segons va dir, dels controls de velocitat realitzats els darrers mesos es dedueix que només una petita part dels conductors circulen a molta més velocitat de la permesa.

Dilluns que ve, a un quart de vuit del vespre a la Sala Torín, es farà una sessió participativa oberta a tothom en què s’explicaran les propostes del pla de mobilitat fetes pels tècnics i en què els ciutadans podran fer aportacions.

LES XIFRES

30 % : ha disminuït el volum d’accidents en dos anys a la capital de la Garrotxa.
17 atropellaments s’han registrat a Olot entre el gener i l’octubre d’aquest any.