07/02/2015 – El punt avui – Control horari a Olot dels aparcaments gratuïts

07/02/2015 – El punt avui – Control horari a Olot dels aparcaments gratuïts

L’Ajuntament vol evitar els tripijocs dels que aparquen més temps del fixat als espais propers a equipaments públics

A partir d’ara, els usuaris d’aquestes zones hauran d’utilitzar discos horaris

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot vol evitar els tripijocs a les zones d’aparcament gratuït però amb horari limitat de la ciutat i, per això, ha fet editar un total de 2.000 discos horaris de cartró en què cada conductor farà constar manualment l’hora d’arribada. Aquestes zones d’aparcament no es corresponen ni amb les zones blaves de parquímetre ni amb la zona verda per als veïns de la plaça Campdenmàs. Són espais habilitats als equipaments que utilitzen una gran quantitat de persones diàriament i, segons de quins es tracti, la durada és més llarga o menys.

N’hi ha un a l’entrada principal del nou hospital comarcal de la Garrotxa –a l’altra banda dels aparcaments per a minusvàlids i de taxis– on la limitació és d’una hora. A tots els altres –trenta amb un total de setanta places– el màxim de temps per aparcar-hi és d’un quart d’hora. A més, els discos horaris també s’hauran d’utilitzar a les zones de càrrega i descàrrega de la ciutat, uns altres punts on s’ha detectat un mal ús de la limitació del temps d’estacionament. El regidor encarregat dels temes de mobilitat, Josep Ferrés, de Reagrupament al govern amb CiU, ha explicat que, a part dels discos horaris que ha fet editar l’Ajuntament d’Olot, se’n poden utilitzar d’altres tipus, mentre quedi clara l’hora d’arribada a l’aparcament en qüestió.

L’àrea que ell presideix iniciarà aviat una campanya d’informació a la ciutadania, perquè tothom pugui saber on hi ha aquestes zones d’aparcament gratuït regulat i perquè sàpiga com utilitzar-les. Abans d’iniciar el període de sancions als qui no en facin un bon ús, també hi haurà una fase informativa.

Per posar en marxa el servei, el ple ha aprovat inicialment en la seva última reunió la modificació de l’ordenança de circulació. En un pròxim ple s’haurà d’aprovar de manera definitiva, la qual cosa serà el punt de partida d’aquesta campanya i de la regulació d’aquests espais.

Tots els grups de l’oposició han donat suport a la iniciativa. Júlia Sala, del PP, ha recordat que altres ciutats l’han implantat amb èxit. Pere Gómez, d’ERC, ha demanat que tot plegat no serveixi per ampliar excessivament el nombre d’aquest tipus de places d’aparcament.

Josep Guix, del PSC, ha recordat que, ara per ara, és un problema poder controlar la zona d’aparcament de l’entrada del nou hospital. També hi ha donat suport Ignasi Mulleras (PxC).