27/03/2014 – El punt avui – Aparcar controlats per un disc horari, a Olot

27/03/2014 – El punt avui – Aparcar controlats per un disc horari, a Olot

L’Ajuntament d’Olot ha activitat el nou sistema de regulació de l’aparcament amb horari limitat a través de discos horaris, com a pas previ a la implantació d’altres sistemes de control electrònic. Ho ha avançat el regidor de Mobilitat, Josep Ferrés (Rcat), que ha explicat que aquests sistemes funcionen amb un detector magnètic instal·lat al terra de les zones d’aparcament que detecta l’arribada d’un vehicle i emet un senyal quan s’ha acabat el temps límit a través d’un sistema de geolocalització connectat a la centraleta de la policia local. Ferrés, no obstant això, ha volgut deixar clar que, per la proximitat de les eleccions, no poden prendre ara la decisió d’implantar aquest sistema i molt menys sense haver estudiat amb detall si és el més adient. Mentrestant, tothom qui vulgui podrà recollir un dels dos mil discos horaris que es repartiran a l’oficina d’atenció al ciutadà, a l’hospital, a la policia i al Consorci d’Acció Social per poder aparcar gratuïtament al centenar de zones amb la limitació d’un quart d’hora, a les vint places de l’hospital, on el límit és d’una hora, i, per als vehicles comercials, a les de càrrega i descàrrega.