Mobilitat Sostenible

Et proposem fer un exercici pràctic

Mobilitat Sostenible:

És aquella que redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, la contaminació atmosfèrica, l’impacte visual de les infraestructures de transport, el consum de fons d’energia no renovables. La mobilitat sostenible cataloga plenament el vianant i la bicicleta com a modes de transport i amplia la participació del transport col·lectiu en el conjunt dels desplaçaments interns i externs.

En definitiva la mobilitat sostenible té com a objectiu un transport més eficient, segur, equitatiu, competitiu, tranquil i saludable.

Practica la mobilitat sostenible:

Tots els modes de transport són útils i ofereixen un servei. Només cal saber utilitzar-los de la manera més adequada perquè resolguin les nostres necessitats individuals sense afectar el benestar col·lectiu.

Tanmateix, l’espai viari públic és limitat. No només no es poden eixamplar els carrers, sinó que cal ampliar les voreres per garantir la mobilitat còmoda dels qui es desplacen a peu, en cadira de rodes o amb cotxets infantils. Al capdavall, tothom, en un moment o un altre del dia, exerceix de vianant.

Tots tenim una part de responsabilitat en la millora del trànsit, la gestió de la mobilitat col·lectiva i la construcció d’una ciutat més saludable i confortable en què les persones, i no els vehicles, siguin els principals protagonistes.

Et proposem fer un exercici pràctic